Benieuwd naar onze bedrijfsbrochure - Klik hier! -

Pensioen

Wie na zijn pensionering meer inkomen wil dan alleen AOW of eerder wil stoppen met werken, doet er verstandig aan zo vroeg mogelijk te beginnen met sparen voor later.

Hoeveel pensioen heb jij opgebouwd?

Veel Nederlanders sparen via hun werkgever voor hun pensioen. Maar weet jij precies hoeveel pensioen je hebt opgebouwd? Of wat de gevolgen van de voorgenomen nieuwe pensioenregels zijn voor jouw inkomen van later? De kans dat je een pensioengat hebt of krijgt, wordt hierdoor aanzienlijk groter. Zeker als je jonger bent dan 45 of jouw inkomen hoger is dan € 100.000. Gelukkig zijn er nog mogelijkheden om op aantrekkelijke manieren extra te sparen. Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn.

AOW vaak niet genoeg

Iedereen in Nederland heeft recht op AOW. Afhankelijk van je geboortejaar kom je hiervoor in aanmerking vanaf je 65ste (als je geboren bent voor 1955), 66ste (als je geboren bent voor 1960) of 67ste (als je geboren bent na 1959).

Veel mensen realiseren zich niet dat de hoogte van een AOW-uitkering gekoppeld is aan het minimumloon. Dat komt in het beste geval momenteel neer op iets meer dan € 1.400,- bruto per maand voor (echt)paren. Alleenstaanden krijgen maar 70% van dit bedrag.

De hoogte van je pensioen

De hoogte van je pensioen wordt door veel factoren beïnvloed. Dat maakt de zaken er niet eenvoudiger op. Gebeurtenissen die veranderingen kunnen veroorzaken, zijn onder meer de fiscale wet- en regelgeving, veranderingen in je carrière, trouwen en kinderen krijgen, een scheiding, het overlijden van uw partner en arbeidsongeschiktheid. Ben je benieuwd wat dit voor gevolgen heeft voor jouw pensioen? Wij helpen je graag om dit inzichtelijk te maken.

Lijfrenteverzekering

Een lijfrenteverzekering is een goede manier om fiscaal vriendelijk te sparen voor later. Om het lijfrentekapitaal op te bouwen, breng je jaarlijks een bepaald bedrag onder in een aangepaste spaarverzekering. De premies kunt je geheel of gedeeltelijk van je belastbaar inkomen aftrekken, waardoor de fiscus meebetaalt.

Het kapitaal dat je op deze manier opbouwt, mag je vanaf de wettelijke pensioenleeftijd in een vooraf bepaald aantal maandelijkse termijnen laten uitkeren. Je betaalt hierover dan inkomstenbelasting in box 1. Zeker als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt is dit extra voordelig, omdat het belastingtarief over de eerste twee schijven voor deze groep veel lager is!


Pensioen helder in beeld

Om duidelijkheid te krijgen over jouw inkomen na je pensionering, is pensioenadvies van een deskundige financieel adviseur onmisbaar. Bij VerzekeringenDesk Lochem brengen we jouw huidige pensioenopbouw helder in kaart en samen met jou bekijken we of jouw lopende regelingen voldoen of niet. Daarnaast berekenen wij de fiscale jaarruimte die je hebt om slim te sparen en adviseren we jou over je mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek!

Naar contact