Benieuwd naar onze bedrijfsbrochure - Klik hier! -

Koffiecorner

Toe aan een geluksmomentje?


Bij Leven en WonenDesk leggen we je graag in de watten. Daarom serveren we in onze koffiecorner alleen de duurzame koffie van Hesselink; gemalen bonen van de allerbeste kwaliteit. Een puur geluksmoment! Ben je juist een theeliefhebber? Geniet dan van de thee van Bradley’s; een smaakvol theemerk dat puur natuur- en Fairtrade gecertificeerd is.

 

Over Hesselink Koffie, een Achterhoeks familiebedrijf met een indrukwekkende geschiedenis

Hesselink Koffie is een autoriteit op het gebied van duurzame kwaliteitskoffie. Het bedrijf vond zijn oorsprong in Winterswijk, ruim 137 jaar geleden.

We nemen je mee naar het Winterswijk van 1885. Het dorp in het oostelijke deel van de Achterhoek was een broedplaats voor ondernemers. De 22-jarige grutter J.W. Hesselink handelde in zijn kruidenierszaak al in zogenoemde ‘koloniale waren’, zoals koffie en thee, toen hij besloot de koffiebonen zelf te gaan branden en de koffie in zijn zaak te verkopen. Met succes: het zwarte goud van Hesselink werd al gauw een begrip in Winterswijk en omgeving. 

Ruim 37 jaar later, in 1922, namen zijn zonen de zaak over. De kruidenierszaak met de kleine koffiebranderij werd omgeturnd tot een grote koffiebranderij en Hesselink Koffie was klaar om de rest van de Achterhoek te veroveren. Totdat in 1940 donkere wolken boven de zaak van Hesselink samenpakten. De Tweede Wereldoorlog brak aan en de aanvoer van koffiebonen werd gestaakt. Productie van koffie was niet meer mogelijk. Maar de broers Hesselink waren niet voor één gat te vangen en ze begonnen met het produceren van surrogaatkoffie. Een goede keuze: hun surrogaatkoffie, die gemaakt werd door de wortels van de cichoreiplant te roosteren, sleepte de broers door de roerige oorlogsjaren heen.

Na de Tweede Wereldoorlog diende zich een nieuw dilemma aan. Kruidenierszaken waren de grootste afnemers van Hesselink Koffie en veel kruidenierszaken hadden de oorlogsjaren niet overleefd. Anderen overleefden de concurrentie met de opkomende supermarkten niet. Maar inmiddels had bij Hesselink Koffie de derde generatie zijn intrede gedaan, en Jan Hesselink ging een uitdaging niet uit de weg. Hij besloot een nieuwe afzetmarkt voor Hesselinks zwarte goud te zoeken, die hij vond in de horeca. Horecazaken in Oost Nederland sloegen aan op de kwaliteitskoffie en in de jaren die volgden werd er meer koffie geproduceerd dan ooit tevoren.

Maar in 1983 overleed Jan Hesselink plotseling. Zijn zoon Gerrit, die tot dan toe in militaire dienst was geweest en geen ervaring in de koffiebusiness had, nam de zaak samen met zijn vrouw Carli over. Gerrit had misschien geen ervaring, hij had wel grote ambities: hij droomde van een koffiemerk met landelijke bekendheid en breidde het assortiment uit met andere soorten koffies én koffiemachines. Gerrits droom werd werkelijkheid: Hesselink Koffie maakte de grootste groeispurt tot dan toe.

Anno nu bestaat Hesselink Koffie ruim 137 jaar. Ze hebben het predicaat Hofleverancier, beschikken over een indrukwekkende hoeveelheid duurzaamheids- en kwaliteitskeurmerken en inmiddels is de Achterhoekse koffiebrander de duurzaamste koffieleverancier van Nederland.

Zin gekregen in koffie van Hesselink? Loop bij ons binnen en proef het zelf. Op onze koffiekaart vind je een uitgebreide keuze vol geluksmomentjes in de vorm van cappuccino, espresso, latte macchiato, ristretto en meer. De krant van vandaag ligt voor je klaar.

Meer lezen over de geschiedenis van Hesselink Koffie? Klik hier.