Benieuwd naar onze bedrijfsbrochure - Klik hier! -

WIA-verzekering

Zijn jouw mensen ook jouw belangrijkste kapitaal? Dan is hun tevredenheid over jou als werkgever belangrijk voor je. Met de WIA verzekering bied je hen extra zekerheid, mochten zij in de toekomst langdurig gedeeltelijk arbeidsongeschikt raken.

Een medewerker is gedeeltelijk arbeidsongeschikt als hij 20 tot 65 procent mag werken. Mocht deze situatie langer duren dan 2 jaar, dan krijgt hij of zij te maken met de regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) een onderdeel van de Wet Inkomen en Arbeid (WIA). De gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer ontvangt dan eerst een loongerelateerde WGA uitkering. De duur hiervan hangt af van het arbeidsverleden en duurt 3 tot 38 maanden.

WIA verzekering als aanvulling op de WGA-uitkering

Na de loongerelateerde WGA-uitkering ontvangt jouw werknemer de WGA-vervolguitkering. De hoogte hiervan is afhankelijk van hoeveel procent van het resterende arbeidsvermogen wordt ingezet. In het slechtste geval valt jouw werknemer terug op een minimumuitkering. Met de WIA-verzekering kun je hem of haar helpen deze inkomensdaling te beperken.

Kenmerken en voordelen van de WIA verzekering

  • Uitstekende arbeidsvoorwaarde waarmee jij betrokken ondernemerschap toont;
  • Jouw medewerkers zijn verzekerd van een goed inkomen, zelfs bij arbeidsongeschiktheid;
  • Uitstekende re-integratiehulp ten bate van zowel werknemers als werkgevers;
  • Vaste premies, dus uitstekende kostenbeheersing.


Meer informatie over de WIA verzekering

Wil je meer weten over een WIA-regeling voor jouw medewerkers? Aarzel dan niet en neem contact met ons op voor advies of een offerte op maat.


naar contact