Benieuwd naar onze bedrijfsbrochure - Klik hier! -

Verzekering WGA eigen risicodrager

De verzekering WGA eigen risicodrager: wat dekt het en heb ik het nodig?

Als een werknemer langdurig ziek wordt of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt, is dat ook voor jou als werkgever vervelend. Helemaal als het langer duurt dan twee jaar, kan dit jou veel geld kosten. Deze ongewenste kosten houd je beheersbaar met een verzekering WGA eigen risicodrager.

Wat houdt de WGA in?

De WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) is bedoeld voor gedeeltelijk (35-80%) arbeidsongeschikte (ex-)werknemers en voor volledig maar niet duurzaam arbeidsongeschikte medewerkers. Van jou als ondernemer wordt verwacht dat je, voor werknemers die hier mee te maken krijgen, als eerste zoekt naar ander werk binnen jouw eigen organisatie. Als dat niet mogelijk is, wordt er van je verwacht dat je een actieve bijdrage levert aan de werkhervatting bij een andere werkgever.

Om jou te prikkelen hiervoor een uiterste inspanning te leveren, worden de eerste 10 jaar van een WGA-uitkering van (ex-)werknemers door het UWV bij jou in rekening gebracht. Met de verzekering WGA eigen risicodrager betaal je niet langer de gedifferentieerde WGA premie aan het UWV, maar verleg je alles naar jouw verzekeraar. Ook neemt deze alle verplichtingen aangaande de uitkering én het re-integratietraject van je over.

 

Vaste WGA-premie: wel zo overzichtelijk!

Omdat je een vast bedrag WGA premie aan de verzekeringsmaatschappij betaalt, weet je precies waar je aan toe bent. Dit bedrag is stabiel en in bijna alle gevallen lager dan de premie die je aan het UWV zou betalen. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat er direct alles aan gedaan wordt om je werknemer optimaal te laten re-integreren.


Voordelen van de verzekering WGA eigen risicodrager

  • Stabiele en lagere premie dan bij het UWV;
  • Werkgeverslasten zijn meeverzekerd;
  • Administratieve afhandeling wordt gedaan door de verzekeringsmaatschappij;
  • Professionele re-integratie wordt uitgevoerd in samenwerking met de verzekeraar.

 

Wij helpen je graag met het maken van zorgvuldige afwegingen over het eigen risico WGA en het vinden van een goede verzekering. Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek.


naar contact