Benieuwd naar onze bedrijfsbrochure - Klik hier! -

Vrachtautoverzekering

De vrachtautoverzekering: wat dekt het en heb ik het nodig?

Jouw vrachtwagen(park) vormt het kloppend hart van je bedrijf. Mocht er onverhoopt iets misgaan tijdens de rit of het laden en lossen, dan is belangrijk om goed verzekerd te zijn.
De verzekering van jouw vrachtwagen(s) is maatwerk. Geen vrachtwagen of lading is gelijk, dus niet iedere ondernemer loopt dezelfde risico’s. Vrachtwagenverzekeringen zijn er dan ook in veel varianten, afhankelijk van de soort combinatie, de te verzekeren risico’s en aanvullende verzekeringen zoals rechtsbijstand.

Dekkingsvormen vrachtautoverzekering

Net als bij personenauto’s ben je verplicht tenminste een WA-verzekering af te sluiten. Deze kun je uitbreiden met onder andere een gedeeltelijke casco-dekking. De vrachtwagen is dan ook verzekerd tegen onder meer diefstal, brand, ruitbreuk en storm. Een volledige cascodekking vergoedt ook de schade die je zelf veroorzaakt.


Aanvullende verzekeringen

De verzekering van jouw vrachtauto is uit te breiden met diverse aanvullende dekkingen, zoals een inzittendenverzekering en rechtsbijstanddekking.


Lagere premie vrachtautoverzekering

Acht je de kans klein dat je een beroep moet doen op je vrachtwagenverzekering? Dan kun je ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen, waardoor je minder premie hoeft te betalen. Verder tellen voor de trede vaak niet alleen de schadevrije jaren mee, maar ook de rijervaring van de bestuurder.

 

Vrachtautoverzekering: voorstel op maat

Om jou een passend voorstel te doen voor een vrachtautoverzekering, zetten wij graag eerst de zaken voor je op een rij. Bel ons gerust voor een vrijblijvend advies!

Naar contact