Benieuwd naar onze bedrijfsbrochure - Klik hier! -

Verzuimverzekering

De verzuimverzekering: wat dekt het en heb ik het nodig?

Ziekteverzuim is een reëel financieel risico voor elk bedrijf met werknemers. Gedurende de eerste twee jaar ben je verplicht zieke medewerkers 70 procent van hun loon door te betalen. Een verzuimverzekering helpt je zowel bij het financiële aspect als bij je wettelijke verplichtingen!

Door de Wet Poortwachter heb jij als werkgever meer verantwoordelijkheden gekregen voor de re-integratie van zieke werknemers. Een goede verzuimverzekering beperkt niet alleen je financiële risico’s, maar helpt je ook bij de re-integratie van jouw mensen. Verder kun je gebruik maken van gespecialiseerde arbodiensten om het ziekteverzuim in jouw bedrijf terug te dringen. Zo weet je zeker dat je aan alle eisen van de Wet Poortwachter voldoet, zonder dat het je veel inspanning kost.

 

Voordelen van de verzuimverzekering

  • Risicobeheersing ziekteverzuim door vaste premiestelling;
  • Begeleiding van re-integratietrajecten én actieve preventie van ziekteverzuim;
  • Eenvoudig voldoen aan de eisen van de Wet Poortwachter;
  • Administratieve afhandeling en uitbetaling wordt voor je gedaan.

Kosten ziekteverzuim vaak hoger dan gedacht

Onderzoeksbureau TNS NIPO heeft uitgerekend dat een zieke medewerker je gemiddeld 200 euro per dag kost. Met een verzuimverzekering ben je niet alleen verzekerd van de dekking van deze kosten, maar ook van de mogelijkheden om jouw werknemers en dus je bedrijf zo gezond mogelijk te houden.

Het samenstellen van een goede verzuimverzekering tegen een scherpe premie hangt onder andere af van de arbeidsvoorwaarden binnen je bedrijf en van jouw wensen ten aanzien van preventie en verzuimmanagement. Wij helpen je graag met het maken van jouw afwegingen. Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek!


Naar contact