Benieuwd naar onze bedrijfsbrochure - Klik hier! -

Oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering afsluiten?

Je bent zuinig op je oldtimer en rijdt extra alert. Maar dat geldt helaas in het moderne verkeer niet voor alle weggebruikers. Om toch onbezorgd te kunnen toeren met je klassieker bieden wij een uitstekende oldtimerverzekering!

Een oldtimerverzekering is bedoeld voor auto’s en motoren die 25 jaar of ouder zijn en waarmee niet meer dan 7.500 km per jaar wordt gereden. Sommige verzekeraars hanteren zelfs een grens van 20 jaar voor een oldtimer. Voor een gering bedrag heb je al een WA-verzekering waarmee alle schade die je toebrengt aan anderen is verzekerd. Er zijn ook oldtimerverzekeringen die een casco dekking bieden. Daarmee wordt ook de schade vergoed aan jouw klassieker.

Eerder oldtimer voor de verzekering dan voor de wegenbelasting

Pas als je oldtimer minimaal 40 jaar oud is en op benzine rijdt, wordt je klassieker volledig als oldtimer aangemerkt door de belastingdienst. Vanaf dat moment is je klassieker vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Is het kentekenbewijs van je oldtimer tussen 1975 en 1988 afgegeven, dan geldt er een overgangsregeling waarbij je in aanmerking kunt komen voor een verlaagd tarief van de motorrijtuigenbelasting.

Uitkering op basis van taxatiewaarde

Kies je voor een WA Plus of All Risk oldtimerverzekering, dan moet je in de meeste gevallen een taxatierapport overleggen aan de verzekeraar. Voor een klassieker die is getaxeerd en schade oploopt, krijg je tot maximaal de volledige taxatiewaarde vergoed. Houd wel rekening met de geldigheid van het taxatierapport! Over het algemeen moet een oldtimer om de drie jaar opnieuw worden getaxeerd.


WA, WA Plus of All Risk oldtimerverzekering?

Zodra je met je oldtimer gaat deelnemen in het verkeer ben je als eigenaar verplicht om tenminste een WA oldtimerverzekering af te sluiten. Daarmee verzeker je je tegen de schade die je door jouw schuld aan anderen toebrengt. Je kun de WA verzekering van je oltimer uitbreiden met verschillende dekkingsvormen, zoals schade door noodweer, vandalisme en zelfs schade die door eigen schuld aan je oldtimer is ontstaan.

Benieuwd welke verzekering bij jouw situatie past? Onze adviseurs lichten de mogelijkheden graag vrijblijvend toe!

Naar contact