Benieuwd naar onze bedrijfsbrochure - Klik hier! -

Nabestaandeverzekering

Voor de nabestaanden verandert er veel na een overlijden. Ondanks het gemis moeten de achterblijvende gezinsleden verder. Meestal heeft een overlijden direct invloed op de financiële situatie van het gezin. Mogelijk valt er een inkomen weg en moeten er extra kosten worden gemaakt voor bijvoorbeeld kinderopvang.

Nabestaandeverzekering of overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Met een nabestaandenverzekering, ook wel overlijdensrisicoverzekering genoemd, zorg je voor een financieel vangnet bij overlijden van een van de partners. Deze verzekering kun je los sluiten, maar ook gekoppeld aan je hypotheek. Tegen een geringe premie zorg je voor zekerheid voor je nabestaanden! Het vangnet is niet alleen bedoeld voor de financiële gevolgen direct na het overlijden, maar ook voor later. Denk maar eens aan de kosten voor de studie van kinderen. Zolang beide ouders in leven zijn, is er meestal voldoende ruimte om geld opzij te zetten voor de studie. Maar is die ruimte er ook als de kostwinner komt te overlijden?

Algemene nabestaandenwet (Anw)

Nabestaanden komen in sommige gevallen in aanmerking voor een overheidsuitkering op grond van de algemene nabestaandenwet. De achterblijvende partner moet vóór 1 januari 1950 geboren zijn, zwanger zijn of één of meerdere kinderen hebben die jonger zijn dan 18 jaar. Ook partners die voor tenminste 45% arbeidsongeschikt zijn komen in aanmerking. De uitkering vanuit de Algemene nabestaandenwet is inkomensafhankelijk en beperkt. In de meeste gevallen moet je zelf voor een aanvullend inkomen zorgen.

Ben je op zoek naar een nabestaandenverzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Dan bieden wij een goede oplossing.

 

Naar contact