Benieuwd naar onze bedrijfsbrochure - Klik hier! -

Fietsverzekering

Een fietsverzekering afsluiten?

Of je nu een nieuwe fiets hebt of een gebruikte: je wilt hem goed beschermen tegen diefstal. Fietsen zijn immers duur genoeg! Helaas is de kans dat je fiets gestolen wordt, reëel.

Een goede fietsverzekering biedt uitkomst. Naast je fiets kun je ook de accessoires, zoals bijvoorbeeld je fietsrouteplanner, in de polis opnemen. Je kunt kiezen voor een verzekering die bij diefstal de nieuwwaarde van je fiets uitkeert, of de dagwaarde. Voor deze laatste verzekering betaal je minder premie.

Korting op je fietsverzekering

Als je een fiets hebt met één of meerdere geregistreerde diefstalpreventiechips, ook wel DataTag genoemd, dan krijg je een interessante korting op je verzekeringspremie. Deze verborgen chips hebben een uniek nummer en kunnen door zowel de politie als de fietsspecialist worden uitgelezen. Fietsen met deze chips hebben een duidelijk herkenbare sticker. Bijkomend voordeel is dat er een preventieve werking van uitgaat.

Voorwaarde fietsverzekering afsluiten

Om een fietsverzekering te kunnen afsluiten, moet je fiets meestal wel zijn uitgerust met een ART-goedgekeurd slot. Afhankelijk van de plaats waar je woont, kan de categorie hiervan verschillen. ART-goedgekeurde sloten zijn bij alle gerenommeerde tweewielerspecialisten te koop. Benieuwd naar de ideale fietsverzekering voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

 

Naar contact