Benieuwd naar onze bedrijfsbrochure - Klik hier! -

Scheiden of uit elkaar gaan? Het team van ScheidingsDesk Achterhoek staat je bij.

Financieel adviseurs

Zodra jij en je partner uit elkaar gaan, moet er veel geregeld worden. Helemaal als je samen een eigen woning hebt. Ben je in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan word je automatisch voor de helft eigenaar en schuldenaar van elkaars bezittingen en schulden. Dit geldt ook voor de hypotheekschuld. Ben je getrouwd onder huwelijkse voorwaarden, dan zijn hier mogelijk andere afspraken over gemaakt. Het kan zijn dat jij of je ex-partner in de woning wil blijven wonen, of dat jullie de woning gaan verkopen. Onze financieel adviseurs helpen je graag bij je vragen over je hypotheek. Ze geven advies over de mogelijkheid om de hypotheek volledig op je naam te zetten, het verrekenen van de overwaarde en de restschuld en zorgen voor een goede afhandeling van alle hypotheekzaken. 

Door direct al een financieel adviseur te betrekken bij de plannen omtrent jullie woning, hoeven jullie niet te wachten tot het echtscheidingsconvenant klaar is. Zo voorkomen we dat er plannen worden gemaakt die achteraf niet financieel haalbaar zijn en zorgen we voor een snellere afhandeling.

 

Mediator

Bij een scheiding lopen de emoties vaak hoog op. Dit kan oplossingen in de weg staan. Onze mediator ondersteunt jullie neutraal en onafhankelijk bij het maken van afspraken. Hij maakt jullie belangen inzichtelijk en vindt oplossingen als jullie er samen niet uitkomen. Het doel van onze mediator is om jullie scheiding goed af te ronden: zowel op juridisch, fiscaal, financieel als emotioneel gebied. Dit alles in goed overleg, zodat jullie beiden achter de gemaakte afspraken staan én het voor jullie beiden het begin is van een nieuwe start! Mr. Drs. Bert de Regt is naast zijn rol als mediator werkzaam als bewindvoerder, conflict-bemiddelaar, adviseur levenstestamenten, nalatenschapsplanner en executeur.

 

Verzekeringsadviseurs

Verzekeringen worden vaak over het hoofd gezien tijdens een scheiding, waardoor je er maanden later pas achter komt dat je hier nog onnodig premie voor betaalt, of dat de nodige wijzigingen niet zijn doorgevoerd. Dit wil je voorkomen!

Samen met onze adviseur bekijk je welke verzekeringen je samen hebt, bij welke maatschappijen deze lopen en op wiens naam deze staan. Wij bekijken de gevolgen van de scheiding voor deze verzekeringen en zorgen ervoor dat deze worden aangepast. Denk hierbij aan de gezinsdekking voor de aansprakelijkheidsverzekering, de opgebouwde schadevrije jaren van de gezamenlijke auto en andere vraagstukken. Esther en Chantal, onze verzekeringsadviseurs, zorgen ervoor dat jouw verzekeringspakket goed aansluit op je nieuwe situatie.

 

Makelaars

Zijn jullie gezamenlijk eigenaar van een koopwoning, dan zal de overwaarde of schuld op de woning verdeeld worden. Misschien moet de woning verkocht worden. In dat geval nemen Carolien en Kim jullie dat uit handen.

En ga je op zoek naar een andere woning, dan kun je bij die zoektocht gebruik maken van onze aankoopbegeleiding. Een huis kopen is namelijk meer dan scherp onderhandelen. Denk aan vragen over prijsstelling, verborgen gebreken en rechten en plichten als mogelijk nieuwe eigenaar. Carolien en Kim helpen je zorgeloos door het aankooptraject van je nieuwe woning heen!

 

Adviseurs bankzaken

Welke betaal- en spaarrekeningen zijn er? Staan deze op jouw naam, of zijn het gezamenlijke rekeningen? Welke automatische incasso’s worden er van jullie gezamenlijke bankrekening afgeschreven? En hoe kunnen jullie blijven sparen voor jullie kinderen?
Allemaal vragen waar onze adviseurs van RegioBank je graag bij helpen. Henriëtte en Merian kunnen – al voordat de scheiding rond is – helpen met het openen van eigen bankrekeningen, zodat je klaar bent voor je nieuwe start.