Benieuwd naar onze bedrijfsbrochure - Klik hier! -

Wat is een seniorenhypotheek?

De seniorenhypotheek is een speciale hypotheek voor ouderen. Met deze hypotheek kun je ook na je pensioen nog een hypotheek afsluiten, oversluiten of verhogen. Veel senioren gebruiken de seniorenhypotheek om hun overwaarde verzilveren en daarmee een mooi bedrag op hun rekening gestort te krijgen om hun wensen mee te vervullen. Daardoor kun je nog meer van je pensioen genieten en haal je het maximale uit je hypotheekruimte.

Meer financiële ruimte

Veel ouderen hebben overwaarde in hun huis. Het zal je vast niet zijn ontgaan: de woningen zijn de afgelopen decennia enorm gestegen in waarde. Als je je woning al een tijdje geleden hebt gekocht, is de kans dus vrij groot dat je er op dit moment meer voor zou kunnen krijgen dan wat je zelf voor je woning hebt neergeteld. Gelukkig kun je je overwaarde ook gebruiken zonder direct de makelaar te bellen en op Funda naar een nieuw onderkomen op zoek te gaan.

Door de overwaarde op te nemen, heb je extra financiële ruimte om mooie dromen voor je oude dag mee te realiseren. Zo kun je misschien met de overwaarde een tweede woning financieren. Dat maakt de droom van overwinteren in een zonnig land of ’s zomers genieten van het buitenleven in een eigen buitenhuisje misschien een serieuze mogelijkheid. Of gebruik de overwaarde voor een verbouwing van je woning. Kan de tuin wel een make-over gebruiken bijvoorbeeld? Of wil je je woning gelijkvloers maken, zodat je er ook over tien of zelfs twintig jaar nog veilig en met plezier kunt wonen? De overwaarde brengt dat soort plannen wellicht een stap dichterbij.

Een nieuwe woning kopen

Ook kun je een seniorenhypotheek gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning. Zou je niets liever willen dan je oude dag doorbrengen in jouw droomwoning? Veel ouderen denken dat een nieuwe hypotheek afsluiten na je pensioen lastig is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Wellicht biedt je pensioeninkomen samen met de overwaarde op je huidige woning voldoende ruimte om een nieuw huis te bekostigen.
                              
Hypotheek oversluiten

Hoe minder je per maand kwijt bent aan je hypotheek, hoe meer je overhoudt voor leukere uitgaven. Een jaarlijkse vakantie bijvoorbeeld of een schenking aan je (klein)kinderen. Het kan dan ook aantrekkelijk zijn om je hypotheek over te sluiten.

Loopt je huidige hypotheek al een tijdje? Laat dan een keer kritische naar je lopende hypotheek kijken. Wellicht ben je elders een stuk voordeliger uit en kun je zo elke maand flink op je maandlasten besparen. Ook hiervoor kun je een hypotheek voor senioren afsluiten. En dan specifiek een hypotheek met een gunstigere rente en lagere voorwaarden dan je huidige hypotheek.