Schrijf je in voor de reisinspiratie avond Zuid-Afrika, Kenia & Tanzania - Klik hier! -

Hypotheekadvies

Een hypotheek afsluiten? Schakel een hypotheekadviseur in!

Voor het afsluiten of oversluiten van een hypotheek kom je voor heel wat keuzes te staan. Bij welke aanbieder sluit je je hypotheek af tegen een gunstige hypotheekrente? Voor welke rentevaste periode kies je? Welke hypotheekvorm past bij jou? Welke verzekeringen zijn in jouw situatie zinvol om af te sluiten? En zo zijn er nog wel meer knopen die je moet doorhakken als je een hypotheek afsluit. Dé reden dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders besluit om hier niet in hun eentje het hoofd over te breken, maar een hypotheekadviseur in te schakelen.

IK WIL EEN VRIJBLIJVEND INTAKEGESPREK! 

  

Wat doet een hypotheekadviseur voor je?

De hypotheekadviseurs van HypotheekDesk Lochem begeleiden je tijdens het hele proces van het afsluiten, oversluiten of verhogen van je hypotheek. Ze kunnen al in een eerste gesprek laten weten hoeveel je aan hypotheek kunt krijgen en vertellen je welke hypotheek het beste aansluit op jouw wensen en persoonlijke situatie. Daarnaast vraagt onze hypotheekadviseur de hypotheek daadwerkelijk voor je aan én verzorgt hij of zij al het regelwerk dat daarvoor moet gebeuren.

Het hypotheekadviesgesprek, wat neem je mee?

Heb je een afspraak gemaakt voor je eerste gesprek met een van onze adviseurs? Fijn, de eerste stap is gezet! Om het gesprek zo goed mogelijk in te gaan, is een goede voorbereiding wel zo handig. In het geval van hypotheekadvies betekent dit dat je alvast wat voorwerk doet door bepaalde informatie op te zoeken. Zo kun je snel de diepte in gaan met de adviseur tijdens het gesprek.
Welke documenten je bij de hand moet hebben voor je eerste kennismaking met de adviseur hangt af van jouw situatie. Ga je je eerste woning kopen? Heb je plannen om te verhuizen? Wil je je hypotheek oversluiten? Heb je plannen voor een hypotheekverhoging of tweede hypotheek? Of zit je in een scheiding en wil je daarom een kritische blik op je hypotheek werpen? Hoe complexer de situatie of vraagstuk, hoe meer documenten je nodig hebt. Maar geen nood: uiteraard helpen wij je hierbij. Om goed voorbereid en met de juiste materialen het gesprek in te gaan, hebben we een checklist voor je gemaakt. Maak je trouwens al gebruik van de Leven&WonenDeskApp? Hiermee kun je gemakkelijk en snel documenten scannen en naar ons versturen! (Downloadt de Adviseur App in de Google App Store of de Google Play Store en selecteer Leven&WonenDeskApp.)

De checklist voor het eerste gesprek hypotheekgesprek

Voor een eerste gesprek met onze hypotheekadviseur heb je in ieder geval de volgende documenten nodig:

  • een geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart);
  • je belastingaangifte van het afgelopen jaar;
  • je laatste loonstrook (als je in loondienst werkt);
  • of je jaarcijfers van de laatste 3 jaar (als je ondernemer bent);
  • een overzicht van je lopende leningen of (studie)schulden;
  • een uitdraai van je pensioenoverzicht;
  • een recent overzicht van je spaarrekeningen en/of beleggingen;
  • een hypotheekoverzicht (als je al een hypotheek hebt).


Afhankelijk van je situatie zal onze hypotheekadviseur misschien om aanvullende documenten of informatie vragen.

 

Heb je vragen? Wil je een nieuwe hypotheek aangaan, je huidige hypotheek oversluiten of ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen je graag op weg. Loop bij ons binnen aan Nieuwstad 7, bel, mail of plan een afspraak in. Tot gauw!

PLAN EEN VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK IN