Benieuwd naar onze bedrijfsbrochure - Klik hier! -

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Aflossingsvrije hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm waarbij je alleen rente betaalt, tot de einddatum van de hypotheek. Je lost dan de volledige aflossingsvrije hypotheek op die einddatum in één keer af, tenzij je ervoor kiest tussentijds af te lossen. De hypotheekschuld blijft dus in principe gelijk gedurende de hele looptijd, behalve als je tussentijdse aflossingen hebt gedaan.

Voor veel mensen klinkt het heel aantrekkelijk: niet maandelijks aflossing betalen voor je hypotheek. Als je niet maandelijks aflost op je hypotheek, betaal je over die maanden namelijk alleen een bedrag aan rente. En als je alleen rente hoeft te betalen, vallen je maandlasten een stuk lager uit dan bij bijvoorbeeld een annuïteiten- of lineaire hypotheek. Zolang je hypotheekschuld gelijk blijft, zal het bedrag dat je aan rente betaalt ook de hele rentevaste periode lang gelijk blijven. Je hebt dan dus gelijke maandlasten. Daarin verschilt een aflossingsvrije hypotheek van een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek waarbij je elke maand een bedrag aan rente en aflossing betaalt.

Je rentepercentage en bruto maandlasten blijven gedurende de hele rentevaste periode gelijk. Je precieze maandlasten zijn afhankelijk van het bedrag waarvoor je een hypotheek afsluit en van het rentepercentage.

Heb je vragen? Wil je een nieuwe hypotheek aangaan, je huidige hypotheek oversluiten of ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen je graag op weg. Loop bij ons binnen aan Nieuwstad 7, bel, mail of plan een afspraak in. Tot gauw!

PLAN EEN VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK IN