Bekijk onze brochure! En laat je inspireren... - Klik hier! -

Nieuw! Reisbureau Travel XL in Lochem

Lochemse ondernemer Erik Langermans opent reisbureau “Een goed reisadvies is alleen maar belangrijker geworden.”

Door Rachel van Charante

Dat fysieke reisbureaus de laatste jaren een zeldzaamheid zijn geworden in het straatbeeld is een gegeven. Toch vaart de Lochemse ondernemer Erik Langermans een andere koers: hij start er een. Op 12 november breidt hij zijn onderneming aan Nieuwstad 7, bestaande uit onder meer de HypotheekDesk, de MakelaardijDesk en de RegioBank, uit met een reisbureau. Op het juiste moment, zo zegt hij, want: “Een persoonlijk reisadvies en de zekerheid van een goed geregelde vakantie is alleen maar belangrijker geworden.”

Voor veel Lochemers is ondernemer Erik Langermans geen onbekende. In 2010 startte hij de vestiging van HypotheekDesk Lochem op de Nieuwstad. En met succes: inmiddels heeft hij daar de MakelaardijDesk, RegioBank, de ScheidingsDesk en de VerzekeringenDesk aan toegevoegd. Op vrijdag 12 november komt daar een reisbureau bij: TravelXL Lochem. “Met het wegvallen van D-Reizen verdween het enige fysieke reisbureau dat Lochem nog had. Ons bedrijf is gericht op het bieden van complete dienstverlening op het gebied van leven en wonen. Reizen is een wezenlijk onderdeel van iemands leven, dus in dat concept hoort ook een reisbureau thuis,” zegt Erik Langermans.

Een bekend gezicht
De reisadviseur die het team van TravelXL Lochem komt versterken, is voor veel Lochemers eveneens geen onbekende. Lidi Ros heeft door de jaren heen bij verschillende Lochemse reisbureaus gewerkt. De laatste jaren was ze vestigingsmanager én het gezicht van de Lochemse vestiging van D-reizen. Erik Langermans vervolgt: “Ik ben erg blij om Lidi in ons team te mogen verwelkomen. Met 30 jaar ervaring in de reisbranche is ze een autoriteit op reisgebied.”
Lidi Ros: “In 1992 ben ik in ditzelfde pand, aan Nieuwstad 7, begonnen met werken als reisadviseur. Toen zat Thoma Reizen hier nog. Voor mij is de cirkel dan ook rond.” In de drie decennia waarin Lidi in de reisbranche werkzaam is, heeft ze veel van de wereld gezien. “Ik heb studiereizen gemaakt naar onder andere Zuid-Afrika, Tanzania, Bali, Thailand, Jordanië, Suriname en Curaçao. Maar ook in Spanje, Griekenland en Italië is veel te ontdekken en met een huurauto heb je er alle vrijheid.”
Nu de coronacrisis op zijn retour is en er langzaamaan weer buiten Europa gereisd kan worden, neemt de vraag naar reizen toe. TravelXL Lochem biedt een breed aanbod. “Natuurlijk kun je bij ons terecht voor een pakketreis binnen Europa, maar je kunt ook een
verre reis, een rondreis, een wintersportvakantie, een volledig verzorgd bedrijfsuitje naar het buitenland of zakenreis laten samenstellen,” zegt Erik Langermans. “Van een weekendje weg tot een geheel verzorgde cruise: alles wat je kunt bedenken op reisgebied is bij TravelXL mogelijk.”

Reizen met zekerheid
In een gedigitaliseerde wereld waarin we alles online doen, zou je verwachten dat het online boeken van een reis bij veel vakantiegangers de voorkeur heeft. Toch blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat ruim één op de tien vakantiegangers hun reis liever bij een fysiek reisbureau of bij een reisagent boekt. Waarom? “Twee redenen: zekerheid en service,” zegt Erik Langermans. “Vooral op maat samengestelde reizen boek je niet online. Daarin is Lidi gespecialiseerd: of het nu gaat om een rondreis of een volledig verzorgd bedrijfsuitje naar het buitenland: ze luistert naar jouw wensen en organiseert het tot in de puntjes.” TravelXL Lochem is aangesloten bij de SGR, de ANVR en het Calamiteitenfonds. Daarmee zijn klanten die een reis boeken optimaal verzekerd. “De garantie die een reisbureau biedt, krijg je niet bij een online reis. Juist in deze tijd waardeert de klant dat.” Is het boeken van een reis bij TravelXL Lochem dan niet veel duurder dan wanneer je dit online doet? “Vaak komen er juist bij een online boeking onverwachte kosten bij. Of zien vakantiegangers door de bomen het bos niet meer, omdat er online zoveel opties zijn. Lidi biedt met haar ervaring en expertise een reis aan die precies past bij de wensen van de klant, zonder extra kosten voor onnodige opties,” vervolgt Erik Langermans. “De klant betaalt bij TravelXL Lochem dus exact voor dat wat hij hebben wil, maar pakt wel net dat extra stukje service en zekerheid mee. Kortom: de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Dat is een absolute meerwaarde.”

“De klant krijgt de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs Dat is een absolute meerwaarde.”

Lokaal, laagdrempelig en alles onder één dak
Toen Erik Langermans in 2010 de Lochemse vestiging van de HypotheekDesk opende, zat hij in een ander pand aan de Nieuwstad. Toen daar in de jaren erna de RegioBank, de MakelaardijDesk, de ScheidingsDesk en de VerzekeringenDesk aan werd toegevoegd, groeide Langermans’ onderneming uit zijn jasje. Een verhuizing naar een groter pand aan Nieuwstad 7, 200 meter verderop, was het gevolg. “We kwamen hier in 2017 en begonnen met drie spreekkamers. Nu we onze dienstverlening uitbreiden met TravelXL Lochem, komen we opnieuw ruimte te kort. We blijven in ons huidige pand, maar gaan naar achteren uitbreiden. Er komt zo’n 100 m2 bij aan kantoorruimte. Voor korte vragen over reizen kun je straks bij Lidi aan haar tafel terecht, maar voor het plannen van een reis creëren we een speciale spreekkamer waar je in alle rust tot een goede keuze kunt komen.” Erik Langermans wijst naar twee vliegtuigstoelen, die in de hoek van zijn spreekkamer staan. “Dit worden de eyecatchers van de spreekkamer van het reisbureau: twee originele KLM-businessclass stoelen. Ze staan al een tijdje in mijn kantoor en iedereen die ze ziet maakt er een opmerking over of wil er even in zitten. We plaatsen ze voor wanneer er kinderen meekomen, om in te gamen.”
Niet alleen het pand, ook de website wordt vernieuwd. “Al onze diensten worden binnenkort samengevoegd onder één overkoepelende website: www.levenenwonendesk.nl.”
Over zijn succesvolle aanpak zegt Langermans: “Ik geloof in de kracht van het lokale, om als onderneming in het hart van de samenleving te staan. Het belang van de klant staat bij ons voorop. Altijd. Daarin gaan we ook echt een stap verder dan gebruikelijk. Mensen komen hier gemakkelijk binnenwandelen met een vraag. Soms zelfs voor een praatje, of om met een kop koffie de krant te lezen. We zijn laagdrempelig en ongedwongen, dat is onze kracht. Ook ons personeel ervaart dat zo, de meesten zijn al jaren in dienst. We zijn oorspronkelijk geen familiebedrijf, maar zo voelt het wel. Ook mijn vrouw, Carolien Langermans, is werkzaam binnen ons bedrijf. Zij runt MakelaardijDesk Lochem, waar ze ook eigenaar van is.”

“We zijn laagdrempelig en ongedwongen, dat is onze kracht.”


Uitnodiging feestelijke opening
Op vrijdag 12 november opent TravelXL Lochem op feestelijke wijze haar deuren. Lidi Ros: “Om 15:30 uur zal wethouder De Haan van Economie, Recreatie en Toerisme het reisbureau openen. Hierbij nodigen we iedereen – klant, zakenrelatie en geïnteresseerde – van harte uit om op vrijdag 12 november tussen 15:00 uur en 19:00 uur bij ons vernieuwde pand aan Nieuwstad 7 binnen te lopen. Er staat een hapje en een drankje klaar.”

Verloting van een weekend Berlijn
De eerste 25 klanten die bij TravelXL Lochem een reis boeken, ontvangen een goedgevulde goodiebag ter waarde van ruim € 50,-, met daarin onder meer een Rituals verzorgingspakket en een gesigneerd boek: ‘Het schuilhuis’ van Rachel van Charante.
Daar blijft het niet bij: TravelXL Lochem geeft een weekendje weg cadeau. Onder iedereen die zich voor maandag 6 december aanmeldt voor de nieuwsbrief van TravelXL Lochem, wordt een weekend naar Berlijn voor twee personen verloot. Aanmelden kan via: lochem@travelxl.nl. De winnaar wordt op maandag 6 december via social media bekendgemaakt. Hou daarvoor de pagina’s van TravelXL Lochem op Facebook (TravelXL Lochem) en Instagram (@TravelXL_Lochem) in de gaten.

Ga naar TravelXL Lochem